latinica  ћирилица
10/05/2018 |  12:53 ⇒ 12:54 | Autor: B92

Lajovićev test spremnosti protiv Del Potra

Srpski teniser Dušan Lajović sastaje se sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom u trećem kolu Mastersa u Madridu, a ne bi trebalo na teren da izađe prije 15:30.
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org) -
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org)

Lajović igra svoj najbolji turnir ove godine, jer je u prva dva kola bio bolji od bolje rangiranih tenisera Karena Hačanova i Rišara Gaskea.

Dušan se u Madrid plasirao putem kvalifikacija, gdje je u dva kola, bez izgubljenog seta, bio bolji od Danijela Himeno-Travera i Florijana Majera.

Zatim je u prvom kolu 'počistio' sa terena Rusa Hačanova 6:3, 6:2, da bi posle fantastičnim agresivnim tenisom pobijedio i francuskog tenisera Rišara Gaskea i plasirao se u treće kolo, nešto što nije pošlo za rukom ni Vitkoru Troickom (ispao u kvalifikacijama) ni Novaku Đokoviću (ispao u drugom kolu od Edmunda).

Del Potro je, posle poraza u polufinalu Majamija od DŽona Iznera, napravio malu pauzu, pa mu je Madrid prvi turnir poslije mesec i po dana, a takođe i prvi turnir na šljaci ove godine. On je u prvom kolu, bez većih problema, savladao bh. igrača Damira DŽumhura 6:3, 6:3.

Delpo i Duci se sastaju prvi put u karijeri, a srpski teniser definitivno ima šanse za trijumf.

"Div iz Tandila" ne voli da igra na šljaci, potrebno mu je više kretanja, nešto što on ne voli da radi, kako i više odigranih udaraca po poenu, što njegovom zglobu sigurno ne odgovara. Argentinčev ručni zglob je dobro, samim tim se znatno poboljšao i bekhend, ali on svakako ne voli kada je primoran da se često oslanja na taj udarac.

Tu leži šansa Lajovića, kome bekhend ne zaostaje za forhendom. Protiv Gaskea igrao je fenomenalno, bio je 'naložen', odlično se kretao, često izvlačio na forhend i 'raspucavao' se iz svih pozicija. Dušan mora da forsira Delpov bekhend, da što više lopti šalje na tu stranu i da pokuša da ga natera na neke niske slajseve, nešto što mu ne odgovara.

Sve u svemu, Huan Martin je i dalje favorit, ali ne toliki koliko javnost misli. Svi koji Lajovićev tenis prate nešto duže reći će da je krajnje vreme da on pokaže sav talenat koji posjeduje, a gdje drugde nego na svojoj omiljenoj podlozi. Bilo kako bilo, Dušane, srećno!