latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:33 | Autor: SRNA

Uručene stipendije srpskim đacima na Kosmetu

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je danas u Kosovskoj Mitrovici za šestoro srpskih đaka stipendije od po 400 evra za protekla četiri mjeseca.
Arlov uručio stipendije - Foto: RTRS
Arlov uručio stipendijeFoto: RTRS

Arlov je rekao da su sredstva obezbijedili anonimni donatori iz Republike Srpske i da će djeca primati stipendije sve dok se redovno školuju.

Mikica Maksimović iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice, čija kćerka Nikolija, učenica prvog razreda osnovne škole, ima oboljenje srca, rekao je da je svaka pomoć dobrodošla, ali da mu ova predstavlja moralnu pomoć da istraje u odluci da kao samohrani roditelj dvije kćerke opstane na svome.

- Јa i moje devojčice dugujemo nepoznatom donatoru vječnu zahvalnost i poručujemo da ćemo mu se odužiti ostankom na svome - naveo je Maksimović.

On kaže da će Nikolija stipendiju iskoristiti uglavnom za kupovinu lijekova i nabavku školskog pribora, a ako nešto novca preostane kupiće garderobu i obuću.

Aleksandra Stanković iz sela Odevce, učenica drugog razreda srednje škole, živi sa dvije sestre i roditeljima koji preživljavaju baveći se poljoprivredom.

- Stipendiju koju primam iz Srpske dijelim sa sestrama, a ono što pretekne dajemo tati i mami jer je na Kosmetu teško živjeti u selu - rekla je Stankovićeva i zahvalila anonimnom donatoru.

Stipendije na mjesečnom nivou šestoro srpske djece sa Kosova i Metohije prima tri puta godišnje u iznosu od po 100 evra na mjesečnom nivou.