latinica  ћирилица
25/05/2018 |  09:16 ⇒ 10:11 | Autor: SRNA

Broćeta - Berton: Kantonalna vlada da zauzme stav o migrantima

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta upoznao je šefa Misije OEBS-a u BiH Brusa Bertona o zaključcima sa sastanka Bezbjednosnog vijeća ove opštine u kojima je istaknuta potreba da Vlada Livanjskog kantona što hitnije zauzme stav o pitanju priliva migranata u BiH.
Migranti u BiH - Foto: RTRS
Migranti u BiHFoto: RTRS

Broćeta i Berton razgovarali su u Drvaru o problemima sa kojima se susreće ova lokalna zajednica, potvrđeno je Srni u opštini Drvar.

"Osim velikih problema, prisutnih u opštini Drvar, razgovarali smo i o aktuelnoj migrantskoj krizi, a goste iz OEBS-a upoznao sam o nedavno održanom sastanku Bezbjednosnog vijeća opštine Drvar", rekao je Broćeta.

On je naglasio da je u zaključcima istaknuta potreba da Vlada Livanjskog kantona što hitnije zauzme stav o pitanju priliva migranata u BiH, s ciljem preduzimanja potrebnih mjera radi zaštite građana, njihove imovine i institucija, kako na području Drvara, tako i na području cijelog kantona.

Šef Misije OEBS-a interesovao se i za pitanje promjene datuma obilježavanja Dana opštine.

"Građani Drvara i ja smo ponosni na 27. juli /1941. godine/, kada je podignut ustanak protiv fašizma i na to da Drvar spada u rijetke gradove koji su se odmah uključili u borbu protiv fašizma i da je u toj borbi poginuo veliki broj Drvarčana", rekao je Broćeta.

Broćeta je dodao da je razgovarano i o problemu nepostojanja nastave srpskog jezika u Glamoču.

Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije OEBS-a u Drvaru Martino Bjanki.