latinica  ћирилица
28/05/2018 |  21:26 ⇒ 29/05/2018 | 11:40 | Autor: RTRS

Problem migrantske krize pokazao da nema volje bh. institucija da sarađuju sa entitetima

Problem migrantske krize u BiH pokazao je da nema volje bh. institucija da sarađuju sa entitetima - poručila je to predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, gostujući u emisiji "Ukrštenica" naše Televizije.

Institucije BiH izolovane su od stvarnog života, tvrdi Cvijanovićeva, jer samo nastoje da pribave određene nadležnosti, a nema ih kada treba donijeti i sprovesti odluke. 

Institucije BiH nadale su se da će ih problem migrantske krize zaobići i nisu stvarno radile na pripremi, smatra predsjednica Vlade. Podsjetila je da Republika Srpska nema kapacitete za zbrinjavanje velikog broja ljudi, ali da može omogućiti njihov nesmetan prolazak

"Mislim da moramo djelovati sinhronizovano, da je u ovoj zemlji neophodno da se uspostavi prava koordinacija, a ne fingirana. Ali znate kako, ovdje smo navikli da sa nivoa BiH dobijamo uljepšanu sliku kojom se nastoji pokriti jedan veliki nerad i ogromno nesnalaženje u bilo kakvoj normalnoj situaciji, a pogotovo kriznoj", istakla je premijerka Srpske.