latinica  ћирилица
10/06/2018 |  16:20 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Vukosavlje: Dvadest godina SNSD-a (FOTO)

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Vukosavlju obilježavanju 20 godina od osnivanja Opštinskog odbora te stranke.

Cvijanovićeva je rekla da SNSD čuva dostojanstvo srpskog naroda i Republike Srpske. Najavila je sigurnu pobjedu ove stranke na narednim opštim izborima u oktobru.

Cvijanovićeva je takođe istakla da je ponosna na rezultate koje SNSD-ova vlast postiže u opštini Vukosavlje, u saradnji sa institucijama Srpske.

- Važno mi je da dolazim na okupljanja ove vrste i izražavam uvijek zahvalnost svakom čovjeku koji prepoznaje politiku SNSD-a kao politiku razvoja, politiku šanse, jake Republike Srpske, jakih institucija, politiku okupljanja, zajedništva svih naših institucija na lokalnom i na republičkom nivou - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je razumijevanje i zajedništvo preduslov da se kreće dalje i zahvalila rukovodstvu i članstvu SNSD-a u Vukosavlju što podržavaju takvu politiku.

- Јa sam im neizmjerno zahvalna znajući pred kojim izazovima smo bili i sa koliko njih smo se nosili u prethodnom periodu, ne samo ekonomsko-finansijske nego i političke prirode - rekla je Cvijanovićeva.

Vukosavlje: 20 godina SNSD-a (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva je rekla da članovi i rukovodstvo SNSD-a razumiju koliko je važan ustavni patriotizam, ekonomski patriotizam, ali i da razumiju kreiranje politika u skladu sa nametnutim procesima, te koliko napora je potrebno da Vlada Republike Srpske interveniše prema lokalnim zajednicama.

- Svi mi zajedno smo Republika Srpska, bez obzira u kojem njenom dijelu živimo, i moramo svi zajedno da razumijemo da su institucije Srpske okvir za sve naše ljude i naše živote - rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Vukosavlje Borislav Rakić rekao je da Vlada i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svesrdno pomažu ovu opštinu.

Zahvaljujući velikoj podršci Vlade Srpske, Vukosavlje je veliko gradilište. U ovoj godini biće uloženo 1,3 miliona KM za realizaciju kapitalnih projekata, biće asfaltirano pet kilometara puteva na području opštine, završena kanalizacija, počeće i gradnja nove zagrade opštinske uprave. 

- Nadavno smo usvojili rebalans budžeta koji je dostigao istorijski maksimum od 3.100.000 KM od čega je preko 1.300.000 KM planirano za kapitalne investicije - rekao je Rakić, koji je i načelnik opštine.

Žeaka Cvijanović u Vukosavlju (Foto: RTRS)

Rakić je napomenuo da je rast budžeta ostvaren zahvaljujući dobroj saradnji opštinske uprave sa premijerom i predsjednikom Republike Srpske.

Rakić je istakao da SNSD godinama, kao najjača politička partija iz reda srpskog naroda, u ovoj lokalnoj zajednici osvaja najviše glasova.

- Raspoloženje građana prema SNSD-u u Vukosavlju je i danas dobro, a postignute rezultate u ovoj opštini podržavaju i predstavnici bošnjačkog naroda - rekao je Rakić.

Cvijanovićeva na obilježavanju 20 godina SNSD-a Vukosavlje (Foto: RTRS)

Svečanost povodom dvije decenije postojanja i rada SNSD-ea održana je u selu Gnionici u prisustvu velikog broja članova i simpatizera stranke. Ovom prilikom su na svečnosti uručene zahvalnice i plakete najzaslužnima za uporan rad na promociji ideja SNSD-a na području Vukosavlja.

RTRS/SRNA