latinica  ћирилица
20/06/2018 |  08:16 ⇒ 08:18 | Autor: RTS

Portugalija protiv Maroka, Urugvaj napada Saudijce, Španci sa Iranom

Sedmog dana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igraju se tri meča.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Dan otvara meč Grupe B između Portugalije i Maroka, susret se igra na Lužnjiki stadionu u Moskvi sa početkom u 14.00 časova.

Ronaldo i drugovi u ovaj meč ulaze kao favoriti. Poslije neriješenog rezultata u prvom meču protiv Španije (3:3) Portugalija se nada trijumfi u ovom meču za nastavak borbe za plasman u drugu fazu takmičenja.

S druge strane ekipi Maroka poslije poraza u prvom kolu od Irana (0:1) igra samo pobjeda u ovom susretu, ipak moraju da se nadaju velikom iznenađenju protiv favorita.

Drugi meč dana, na Rostov Areni od 17.00 časova igraju Urugvaj i Saudijska Arabija u susretu drugog kola Grupe A.

Urugvaj koji je važio za najvećeg favorita da iz ove grupe prođe u nastavak takmičenje sa prve pozicije u prvom kolu su se mučili sa Egiptom bez Salaha. Slavili su minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, Saudijska Arabija pretepjela je najubjedljiviji poraz u dosadašnjem dijelu Svjetskog kupa. Deklasirani su na otvaranju od Rusije sa 5:0 i već sada ih svi otpisuju u borbi za nokaut fazu. Da li mogu da se vrate i naprave iznenađenje protiv velikog favorita Urugvaja, koje bi im ostavilo nadu da mogu dalje. Ukoliko budu poraženi čeka ih revijalna utakmica u trećem kolu sa Egiptom.

Dan zatvara drugi meč drugog kola Grupe B. Na Kazanj Areni od 20.00 časova igraju Iran i Španija.

Španci nakon remija sa Portugalijom traže pobedu, sigurno će Iran posle pobede nad Marokom pokušati da iznenadi favorita i obezbedi drugu fazu takmičenja.

Španci sigurno ništa neće prepustiti slučaju, napad je odlično funkcionisao i u prvom meču protiv Portugalije, međutim, Ronaldo je uspio da nadmudri odbranu i to tri puta.

Ipak, Iranci nemaju takvog pojedinca, ali imaju disciplinovanu ekipu, koja će sigurno namučiti protivnika.