latinica  ћирилица
20/06/2018 |  11:10 | Autor: SRNA

Predstavnički dom nastavio zasjedanje prekinuto 30. maja

Raspravom o Informaciji o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir, poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nastavili su zasjedanje koje je zbog nedostatka kvoruma prekinuto 30. maja.
Predstavnički dom - Foto: RTRS
Predstavnički domFoto: RTRS

Riječ je o platformi koju su u sklopu projekta potpisali načelnici opština u BiH, a donatori traže da platforu podrži i parlament BiH.

Šef Kluba SNSD-a Staša Košarac je tokom rasprave o Informaciji o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir, o kojoj je izjašnjavanje odgođeno na 61. sjednici doma, podsjetio da je tokom te rasprave istaknuto da bi se usvajanjem tog materijala zaobišao entitetski nivo i uvela nova praksa donatora u BiH.

Košarac je predložio da se izjašnjavanje o Informaciji o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir odgodi za još 30 dana, te intenziviraju nadležnosti kako bi se o tom pitanju izjasnile i institucije na entitetskom nivou.

Šef Kluba SNSD-a je istakao da za tu stranku nisu upitne podrška miru i stabilnosti u BiH, ali da je riječ o dokumentu američke humanitarne organizacije.

"Tvrdim i da su na entitetskom nivou za mir i stabilnost. Mi nećemo da podržavamo bilo kakva rješenja o bilo kakvim pitanjima ako nisu vidljivi entiteti u procesu odlučivanja", rekao je Košarac.

Šef Kluba SDS Aleksandra Pandurević je, ispravljajući krivi navod, navela da su opštine u entitetima i da su one podržale Platformu za mir.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je saopštio da 32 poslanika prisustvuje današnjoj sjednici.

Bez rasprave zaključene su tačke dnevnog reda Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za prošlu godinu te Izvještaju o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.