latinica  ћирилица
20/06/2018 |  15:39 ⇒ 18:10 | Autor: RTRS

Rogan ne zna motive napada

Јoš jedan fizički napad u Bileći na loklane političare. Meta napada ovog puta bio je predsjednik Skupštine opštine, Srđan Rogan. Nakon što je pretučen juče u centru grada, Rogan je upućen na liječenje u trebinjsku Bolnicu.

Rogan kaže da se sve odigralo juče popodne na ulici u centru grada, kada su dvojica njegovih sugrađana, Željko Vujović i Milan Dunđer, pored njega zaustavili automobil.

- Izašli su iz automobila, počeli da me udaraju po glavi i izgubio sam svijest - kaže Rogan.

Zadobio je povrede glave, šake, nadlaktice i noge. Pružena mu je prva pomoć u Domu zdravlja u Bileći, nakon čega je upućen u trebinjsku Bolnicu. Kaže da ne zna i ne želi da nagađa koji su motivi napada na njega.

- To prepuštam nadležnim organima da istraže, imam povjerenja u njih - kaže Rogan.

Milan Dunđer, rođeni brat odbornika Dražena Dunđera iz SRS dr Vojislav Šešelj, i Željko Vujović saslušani su u policiji, osumnjičeni za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda.

- Lica su lišena slobode, od njih je uzeta izjava o navedenom događaju, a potom su pušteni na slobodu - kaže Јovana Cvijetić, porparolka PU Trebinje.

Podsjećamo, ista dvojica počinilaca prije godinu i po fizički su napala tadašnjeg odbornika SNSD Radoslava Brčića.

Ovaj događaj još je jedan u nizu incidenata vezanih za bilećku Skupštinu i njene odbornike. Srđan Rogan, ranije član PDP-a, nedavno je napustio opozicione redove i priključio se skupštinskoj većini okupljenoj oko SNSD.