latinica  ћирилица
21/06/2018 |  07:40 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Malešević organizuje prijem za učenike sa Kosova i Metohije

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević organizovaće danas u Banjaluci prijem za učenike sa Kosova i Metohije koji borave u Republici Srpskoj.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Sedmi projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" realizuje se od 16. do 23. juna.

Oko 900 djece i 80 nastavnika iz 50 srpskih osnovnih škola iz svih srpskih opština Kosova i Metohije-Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Vučitrna, Srbice, Peći, Kline, Obilića, Kosova Polja, Gračanice, Lipljana, Štrpca, Novog Brda, Gnjilana, Vitine i Kosovske Kamenice gostuje kod svojih vršnjaka širom Republike Srpske.

Prijem za učenike sa Kosova i Metohije biće upriličen u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 12.00 časova, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Banjaluci prijemu za učenike sa Kosmeta koji borave u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Izjave za novinare predviđene su poslije prijema ispred konferencijske sale.

Malešević će potom danas prisustvovati i koncertu koji će u Banjaluci biti održan povodom Svjetskog dana muzike.

Na koncertu će se predstaviti studenti i profesori muzičkog smjera Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je Ministarstva.

Svjetski dan muzike biće obilježen većim brojem koncerata u Republici Srpskoj.

Koncert u Banjaluci biće održan u holu Administrativnog centra Vlade Srpske od 14.00 časova.