latinica  ћирилица
25/06/2018 |  15:03 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Rekonstrukcija bolnice u Zvorniku; Vlada Srpske donirala 200.000 KM

U Zvorniku je počela realizacija još jednog značajnog projekta - rekonstrukcija unutrašnjosti zvorničke bolnice.

Objekat star više od 50 godina dobiće bolje uslove rada. Više od 200 hiljada maraka donirala je Vlada Republike Srpske.

Rekonstrukcija internog odjeljenja zvorničke bolnice je u toku, nakon čega će uslijediti i radovi na ginekološkom i hirurškom odjeljenju.

Predviđeno je i uređenje prizemlja bolnice.

- Važno je napomenuti da ovakva rekonstrukcija u našoj bolnici nije odrađena zadnjih pedeset godina. Radi se kompletna zamjena unutrašnje stolarije, gletuju se i kreče unutrašnji zidovi, zamjena kompletne podne obloge sa najsavremenijim materijalima - ističe Ivan Popović, direktor Opšte bolnice Zvornik.

Radovi su uslovili izmjenu režima rada na internom odjeljenju.

- Akutna stanja se zbrinjavaju kao i do sada, pacijenti za dijagnostičku obradu se možda više obrađuju ambulantno nego u hospitalnim uslovima s obzirom na manji broj kreveta - kaže Boris Žarković, specijalista interne medicine.

Ono što je sigurno je to da će realizacija projekta obezbijediti kvalitetnije uslove za smještaj pacijenata i omogućiti ljekarima bolje uslove za rad.

- Ova bolnica je stara preko pedeset godina i da su bili jako loši uslovi za zaposlene i pacijente. Ovim projektom dobićemo sasvim jedan novi ruho naše bolnice - napominje Popović.

Ugovorom je definisano da radovi budu završeni do kraja avgusta. Ukoliko bude nedostajalo novca, pomoći će i Grad Zvornik.