latinica  ћирилица
20/07/2018 |  11:44 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Ozvaničen početak radova na uklanjanju naplatnih kućica

Na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice ozvaničen je početak radova na uklanjanju naplatnih kućica.

Radove su ozvaničili ministar saobraćaja i veza Srpske, i direktor "Puteva Srpske". Rok za završetak radova je 45 dana, a planirana vrijednost uklanjanja naplatnih kućica i sanacije iznosi 1,5 miliona maraka.

Resorni ministar osvrnuo se i na to da su kućice na ovom magistralnom putu postavljene bez saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza, kao i mimo zakonskih odredbi.

"Mi smo pokrenuli određene procedure da odgovorni ljudi tadašnjeg rukovodstva "Puteva" disciplinski odgovaraju. Čak sam dao nalog na početku svog mandata da se to ispita, te da se određene disciplinske odgovornosti sprovedu. Međutim, Tužilaštvo i MUP su donijeli konačnu odluku da nije bilo krivice tog tipa", rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić.

Direktor ЈP "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić kaže da su danas došli da započnu radove na uklanjanju naplatnih kućica.

"Nažalost mnogobrojne žalbe i sama kompleksnost Zakona onemogućili su da to prije uradimo", izjavio je Nešić. 

Direktor preduzeća "Kozaraputevi" Dejan Gaković rekao je da je vrijednost radova oko 1,5 miliona KM.

"Demontaža nadstrešnica, centralnog objekta i naplatnih kućica ne košta mnogo, ali je problem promjena projektovane brzine kretanja ovom saobraćajnicom sa 40 na 100 kilometara na čas, tako da ćemo morati uraditi kompletnu novu nivelaciju terena, kao i rješavanje problema oborinskih odvoda", rekao je Gaković.