latinica  ћирилица
23/07/2018 |  13:50 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Patrijarh Irinej posjetio crkveni Radio Svetigoru

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej posjetio je, tokom dvodnevne posjete Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, prostorije Radio Svetigore, koji ove godine proslavlja 20 godina postojanja, i blagoslovio dalji rad crkvenih medijskih pregalaca, sa nadom da će još dugo širiti riječ Јevanđelja Hristovog.
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej tokom dvodnevne posjete Mitropoliji crnogorsko-primorskoj - Foto: SRNA
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej tokom dvodnevne posjete Mitropoliji crnogorsko-primorskojFoto: SRNA

Patrijarh Irinej čestitao je kolektivu ovog vaseljenskog radija značajan jubilej i zahvalio svima koji rade na ovom polju crkvene misije.

Direktor i glavni i odgovorni urednik ovog radija protojerej-stavrofor Dalibor Milaković i protojerej Nikola Pejović upoznali su patrijarha o radu, pokrivenosti i planu razvoja Radio Svetigore i medija koji egzistiraju pri Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Svetigora je svoje svjedočenje Gospoda i vjere pravoslavne počela sa blagoslovom blaženog spomena patrijarha srpskog Pavla i mitropolita Amfilohija na Duhove 7. juna 1998. godine, a ovo je prva posjeta patrijarha Irineja ovom crkvenom radiju.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, posjetio je i redakciju portala Mitropolije.