latinica  ћирилица
31/07/2018 |  13:18 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

Pavić: Rukovodstvo BiH olako shvatilo problem migrantske krize

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić rekao je danas u Banjaluci da je rukovodstvo BiH olako shvatilo migrantsku krizu i da nije preduzelo mjere iz svoje nadležnosti da riješi i preduprijedi taj problem, koji je alarmantan na ovim prostorima i u cijeloj Evropi.
Marko Pavić, lider Demokratskog narodnog saveza - Foto: SRNA
Marko Pavić, lider Demokratskog narodnog savezaFoto: SRNA

Pavić je rekao novinarima da su predstavnici vlasti na nivou BiH u tom smislu objašnjavali građanima "da ni do čega neće doći i da su spremni", ali da se po nastupanju migrantske krize vidjela njihova nespremnost.

On je ocijenio da Republika Srpska nije sposobna da primi i zbrine i manji broj migranata, jer nije riješen problem sa domaćim izbjeglim i raseljenim stanovništvom.

"Јoš uvijek u opštinama imamo narodne kuhinje gdje hranimo veliki broj naših stanovnika. Kako ćemo hraniti migrante? Kada uzmemo bezbjednosne i druge političke implikacije, koje mogu doći s migrantima, onda se vidi da ni mi u Srpskoj, a ni BiH nije sposobna da primi migrante", naveo je Pavić.

Pavić je "onima iz Evrope", koji u vezi s pomenutom krizom apeluju na humanost, poručio da otvore granice i pokažu tu humanost, a ne da tjeraju da problem migranta rješavaju oni koji nisu sposobni ili su manje sposobni.