latinica  ћирилица
01/08/2018 |  12:09 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Svečano uručen međunarodno priznati i prestižni sertifikat UKC-u Srpske

Danas je poseban dan za Univerzitetsko- klinički centar Republike Srpske, jer je dobijen prestižan sertifikat o kojem sanjaju mnoge zdravstvene ustanove u regionu, rekao je je na konferenciji za novinare generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić.

On je rekao da je ovo je još jedan dokaz da su zdravstvene usluge u ovoj ustanovi na visokom nivo i dodao da će menadžment nastojati da i dalje uslugu podigne na nivo jednak zemljama regiona.

Klinika je dobila sertifikat ISO 9001:2015.

"Ovo je međunarodno priznat i prepoznat sertifikat. U praksi to znači da su sve medicinske procedure koje se izvode u sklopu ove Klinike standardizovane i ujednačene sa istim ili sličnim procedurama u drugim razvijenim zemljama i sve su prema međunarodno priznatim normama koje se odnose na opseg liječenja kritično oboljelih pacijenata", rekao je načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske Peđa Kovačević.

Sertifikat je dodijelio "Biro Veritas" sa sjedištem u Francuskoj, koji djelue ka nezavisno seritifikaciono tijelo.

"Menadžment UKC-a Srpske opredijelio se da ide putem kvaliteta i da usluge svojim pacijentima podigne na viši nivo. Preseljenjem u nove prostorije siguran sam da će biti zadovoljeni tehnički uslovi čime će se u potpunosti zadovoljiti kvalitet usluge pacijentima i njihovog liječenja" istakao je predstavnik Sertifikacione kuće "Biro Veritas" Brane Novaković.

M. Vujinović/RTRS