latinica  ћирилица
01/08/2018 |  12:39 ⇒ 19:39 | Autor: SRNA

Vuković: U RiTE Gacko pronađen skank, heroin i kokain

Pripadnici Policijske stanice Gacko pronašli su u Rudniku i termoelektrani /RiTe/ "Gacko" 89,9 grama skanka, dva grama heroina i bijeli grumen koji svojim morfološkim karakteristikama asocira na kokain, ukupne težine 255 grama, rekao je Srni zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoje Vuković.
Droga dopremljena u RiTE Gacko (Foto: msb.gov.ba) -
Droga dopremljena u RiTE Gacko (Foto: msb.gov.ba)

Vuković je istakao da su pomenute količine narkotika pronađene nakon što su pripadnici Ministarstva bezbjednosti BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ u kotlu RiTe "Gacko" u petak, 27. jula, u jutarnjim časovima uništili veću količinu narkotičkih sredstava.

"Policijski službenici Policijske stanice Gacko su 27. jula u večernjim časovima došli do operativnih saznanja da se u krugu RiTe `Gacko` nalazi određena količina narkotičkih sredstava, nakon čega su izašli na teren i obavili uviđaj", naglasio je Vuković.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su policijski službenici o ovom slučaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja elemenata krivične odgovornosti i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas za Alternativnu televiziju da je policija u subotu, 28. jula, dan nakon što je u RiTE "Gacko" spaljeno oko 700 kilograma raznih vrsta droge, u kontejneru u krugu termoelektrane pronašla određenu količinu kokaina, skanka i heroina.

Lukač je naveo da će policija, na osnovu naredbe Okružnog tužilaštva u Trebinju, saslušati i uzeti izjave od članova Komisije za uništavanje droge, koja funkcioniše pri Ministarstvu bezbjednosti BiH, a koja je zadužena za nadzor nad uništavanjem narkotika.

On je istakao da će se na osnovu istrage utvrditi da li je sve rađeno u skladu sa propisima, i da li je bilo propusta pri uništavanju narkotika ulične vrijednosti oko sedam miliona maraka.

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Srpske je, saznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.