latinica  ћирилица
01/08/2018 |  18:22 ⇒ 18:24 | Autor: SRNA

Predsjedništvo BiH razmotrilo izještaj o evropskim integracijama

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Na sjednici u Sarajevu, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa za zvaničnu posjetu od 28. do 30. avgusta, a delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Predsjedništvo BiH donijelo je niz odluka o prihvatanju više bilateralnih sporazuma između BiH i drugih država i vlada, kao i međunarodnih institucija.

Predsjedništvo BiH ratifikovalo je i više ugovora BiH, među kojima su ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i ЈP "Auto-putevi Republike Srpske" - auto-put Banjaluka-Doboj B, Sporazum o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU, Sporazum o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2016. godine između EU, Vlade Srbije i BiH.

Riječ je i o aranžmanu bespovratne pomoći iz programa ORIO za fazu sprovođenja i fazu funkcionisanja i održavanja /Modernizacija regionalnog puta R-435, Nevesinje-Berkovići, ORI11BA041 između Holandije, koju predstavlja ministar za spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju i BiH, koju predstavlja ministar finansija i trezora BiH, kao i o Sporazumu o zajmu /Projekat restruktuisanje Željeznice Republike Srpske/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.