latinica  ћирилица
01/08/2018 |  19:50 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Atalanta u paklu "Koševa", Zrinjski i Željo vrebaju priliku na Malti i Kipru

Tri bh predstavnika igraju revanš mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Najtežeg protivnika, ali i najveće šanse za prolaz ima Sarajevo u duelu sa Atalantom, Zrinjski gostuje na Malti, dok Željezničar ide na Kipar.
Navijači FK Sarajevo, Horde zla - Foto: Screenshot/YouTube
Navijači FK Sarajevo, Horde zlaFoto: Screenshot/YouTube

Pred fudbalerima Sarajeva je istorijski meč nakon duela u Bergamu, gdje su na iznenađenje svih odigrali neriješeno (2:2). Očekuje se popunjeno “Koševo”, i velika podrška za izabranike trenera Husrefa Musemića, koji ulogu favorita i dalje prepušta italijanima.

-Atalanta je favorit i dalje, imamo pravo da se nadamo. Utakmica u kojoj mojoj ekipi neće faliti motivacije, utakmica gdje će kolektiv presuditi. Mi smo ekipa koja može svima dati pogodak i to smo pokazali, a pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu. Atalanta je favorit, imaju odlične igrače i vrijede toliko koliko vrijede - rekao je Musemić.

Meč na “Koševu” igra se u 20 časova i 15 minuta.

Zrinjski poslije razočaravajućeg remija “pod Bijelim brijegom”sa Valetom (1:1), na Maltu putuje sa željom da pokuša postići gol više od svog rivala. Trener Ante Miše smatra da šansa i te kako postoji.

-Nemamo pravo na kalkulisati! Igra nam svaka pobjeda i neriješen rezultat veći od 1:1. Moramo zabiti jedan najmanje, a trudićemo se dati i dva gola. Idemo na pobjedu, ne mogu obećati prolaz, ali ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo se na kraju mi veseliti – optimistički je poručio Miše. Duel na Maltiu počinje u 18 časova.

Najteži zadatak ima Željezničar, koji je prije sedam dana na “Grbavici” doživio poraz od Apolona (1:2). U međuvremenu došlo je i do promjene trenera, pa će “plave” na Kipru voditi Milomir Odović.

-"Mogu kratko reći da me impresionirala ekipa Apolona, najavili su pobjedu i impresivno je ostvarili. Što znači da ćemo mi morati u mnogim segmentima da popravimo igru i da pokušamo da što prije pariramo jednoj ovakvoj ekipi. S obzirom na renome Željezničara posebno u nekim iskustvima u Evropi, moramo voditi računa o ugledu. Želimo na najbolji mogući način prezentovati klub - rekao je Odović.

Meč u Limasolu igra se u 19 časova.