latinica  ћирилица
01/08/2018 |  21:23 | Autor: RTRS

Zvezdino kolo za treće kolo!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su i u revanš meču sa Suduvom ostvarili siguran trijumf. Poslije beogradskih 3:0, “crveno-bijeli” slavili su i u Litvaniji (0:2), i tako zakazali sudar sa Spartakom iz Trnave, koji je bio bolji u dvomeču sa favorizovanom varšavskom Legijom.

Već od samog starta meča u Marijampolu vidjelo se da je sastav trenera Vladana Milojevića kvalitetniji i da je samo pitanje sa koliko razlike će Zvezda slaviti, odnosno koliko će biti u meču punom snagom. Ono što sve raduuje da "crveno-bijeli" još uvijek nisu primili pogodak ovog ljeta, a iza njih je šest utakmica, od toga četiri evropska ispita, i dva domaća.

Već u osmom minutu Zvezda je povela. Fenomenalno je po lijevoj strani prošao Milić i lijepo se oslobodio čuvara. Dodao je loptu u sredinu do Bena, koji se namjestio i sa nekih 25 metara poslao sjajan udarac od desnu stativu za 0:1.

Trgao se domaćin, nekoliko puta zaprijetio Borjanu, ali već od polovine prvog dijela igre Zvezda je ponovo zagospodarila terenom.

Suduva – Crvena zvezda (Foto: Starsportphoto)

U 38. minutu sve dileme oko pobjednika riješene su. Krstičić je sjajno oduzeo loptu na sredini terena i stuštio se ka golu, dodao do Radonjića koji rutinski pogađa suprotni ugao za 2:0!

U drugom poluvremenu Zvezda je “otaljavala” posao i mirno privela utakmicu kraju, zakazavši duel sa Trnavom i korak bliže ka konačnom cilju, a to je najmanje grupna faza jednog od dva najeminentnija evropska takmičenja.