latinica  ћирилица
02/08/2018 |  16:24 ⇒ 19:00 | Autor: RTRS

Obilježen Dan opštine Oštra Luka; Čubriloviću uručena Povelja

Danas je obilježen Dan opštine Oštra Luka i krsna slava, Ilindan. Položeni su vijenci u Spomen-sobi Šeste sanske brigade.

Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljku Čubriloviću, uručena je Povelja u znak zahvalnosti za pomoć u razvoju ove opštine.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar izjavio je da ova pogranična i jedna od najmlađih opština u Republici Srpskoj polako izlazi iz perioda "dužničkog ropstva" i da kroz razvojnu strategiju ide ka svjetlijoj budućnosti.
On je izrazio zahvalnost Čubriloviću jer je, kako kaže, i dok je bio ministar saobraćaja, a i dan danas pruža pomoć i logistiku ovoj opštini.

Čubrilović je rekao da ovo priznanje predstavlja dodatnu obavezu da se nastavi pomagati malim opštinama da bi stanovništvo tih lokalnih zajednica osjećalo da je sastavni dio Republike Srpske.

"Uvijek se trudimo da pomognemo malim opštinama koje nemaju sopstvene izvore prihoda da mogu da opstanu, da ostanu samoodržive, te da im se pruži šansa približno jednaka kao i svim ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj", naveo je Čubrilović.

"Iz tog razloga tako i shvatam ovo priznanje kao dodatnu obavezu da treba da radimo i dalje da to stanovništvo osjeća da je sastavni dio Republike Srpske, naglasio je Čubrilović.

Zahvalnice opštine Oštra Luka, u kojoj živi oko 3.000 stanovnika, dobili su Danijela Trkulja i Radmila Brkić za humanost u pružanju medicinskih usluga, Milanu Dašiću za kulturnu promociju opštine i Policijskoj stanici Oštra Luka za očuvanje bezbjednosti.