latinica  ћирилица
04/08/2018 |  16:28 ⇒ 21:51 | Autor: B92

Partizan na divove za grupnu fazu Liga Evrope!

Ukoliko prođe danski Nordsjeland u 3.kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan će u plej-ofu putovati u Španiju, Tursku, Belgiju ili Izrael.
LE: Partizan (Foto: partizan.rs) -
LE: Partizan (Foto: partizan.rs)

UEFA je dva dana pred žrijeb četvrtog kola skratila spisak potencijalnih rivala srpskog kluba na četiri imena.

Partizan čeka izuzetno težak posao ukoliko bude bolji od Nordsjelanda, jer su mu potencijalni rivali na putu ka grupnoj fazi LE Sevilja, Bešiktaš, Makabi Tel Aviv i Gent.

Naravno, prvo oni moraju da opravdaju status favorita u duelima sa Žalgirisom (Litvanija), LASK-om (Austrija), Pjunikom (Јermenija) i Јagijelonijom (Poljska).

Kada je u pitanju drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama za LE Spartak, Subotičane ukoliko iznenade i danski Brondbi očekuje izuzetno teški potencijalni rivali Zenit (Rusija), Olimpijakos (Grčka), Genk (Belgija), Braga (Portugalija) i Fejenord (Holandija).

Zenit u trećem kolu igra sa bjeloruskim Dinamom iz Minska, rival Olimpijakosu je švajcarski Lucern, Genk ide na poljski Leh, Braga igra sa ukrajinskom Zorjom, dok će Fejnord da se bori sa slovačkim Trenčinom.

Ukoliko Crvena zvezda ispadne od Spartaka iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, potencijalni rivali "crveno-bijelima" u plej-ofu za LE su pobjednici duela Alaškert (Јermenija) – Kluž (Rumunija), Olimpija (Slovenija) – HЈK Helsinki (Finska), Kork Siti (Irska) – Rosenborg (Norveška) i Hapoel Ber Ševa (Izrael) – APOEL (Kipar).