latinica  ћирилица
17/08/2018 |  11:11 | Autor: SRNA

Brisel da pritisne Prištinu da ispuni obaveze za formiranje ZSO

Predsjednik Srpske liste na Kosovu i Metohiji Goran Rakić rekao je da EU i međunarodna zajednica treba da pritisnu Prištinu da ispuni svoje obaveze u pogledu formiranja zajednice srpskih opština.

"Priština ZSO pokušava da obesmisli i predstavi kao nevladinu organizaciju. Nadam se da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak da Priština ispuni svoje obaveze, kao što Beograd ispunjava svoje", rekao je Rakić za TV "Pink".

On je ocijenio da su opozicioni političari u Srbiji zapravo opozicija državi i narodu i zamolio ih da ostave na miru Srbe na Kosovu i Metohiji, jer njihova djeca ne žive tamo.

"Vaša djeca ne žive dolje, dolje žive Srbi koji svakog dana kada isprate djecu u školu brinu da li će živa i zdrava da se vrate kući. Braćo i sestre, nemojte više da brinete o nama ili dođite sa nama da živite dolje pa ćemo, možda, uvažiti neki vaš zahtjev", dodao je Rakić.

On je dodao da su Srbi koji žive na Kosmetu dali povjerenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga kaže da ništa ne radi dok se ne konsultuje sa Srbima na Kosmetu.

Govoreći o stanju na Kosmetu, on je rekao da su postojale indicije da specijalne jedinice Rosu krenu nasilno na sjever i zauzmu Gazivode, ali da je diplomatskom aktivnošću Beograda spriječen nasilni upad te prištinske specijalne jedinice.