latinica  ћирилица
19/08/2018 |  12:25 | Autor: Agencije

Govori Srbija: Mektić ogrezao u kriminal

Ministar bezbjednosti BiH i nedavno smijenjeni predsjednik Izbornog štaba SDS Dragan Mektić, samozvani borac protiv kriminala i korupcije duboko je i sam umiješan već godinama u kriminal i korupciju, a SDS ga je ovih dana morao hitno smijeniti jer se boje da bi nezakonite radnje zakonitog ministra bezbjednosti i dugogodišnjeg člana SDS mogle pojaviti u javnosti pred same izbore, piše portal Govori Srbija.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Mektić je sve vrijeme svog ministrovanja imao punu podršku svoje stranke i njenih lidera Bosića, Govedarice, Šarovića, a posebno poslanika u Predstavničkom domu BiH Nenada Lalića sa kojim je Mektić i dijelio dobit.

Svi su znali da se preko firme  "Tehnoglobal" Istočno Sarajevo, zajedno sa Lalićem i još nekim licima bavio prodajom municije i oružja. Zanimljivo je da najveći trgovac oružjem na Balkanu koji se pred kraj prošle godine našao na crnoj listi SAD Slobodan Tešić posjeduje firmu sa skoro istim nazivom u Beogradu "Tehnoglobal sint". Mektić je jedan dio municije preko svojih veza dobijao od fabrike municije "Igman" iz Konjica.

Zanimljiv je svakako i čest odlazak ministra Mektića u Saudijsku Arabiju, odakle su mu neki tamošnji šeici često slali svoje privatne avione po njega u Sarajevo. Naravno, boravak Mektića u Saudijskoj Arabiji i njegovo dilovanje sa municijom i oružjem nisu mogli ostati neprimijećeni za neke obavještajne službe, pa je tako jedna od njih konstatovala da je Mektić razgovarao da se u Saudijskoj Arabiji izgradi fabrika municije pod uslovom da on dobija 5 odsto od dobiti ove buduće fabrike. Fabriku bi u Saudijskoj Arabiji gradila jedna firma sa Balkana koja se inače bavi prometom municije i oružja.

Tako smo saznali da se iza Mektićeve, često nekontrolisane povike na lopove i borbu protiv kriminala i korupcije, u stvari krije njegov kriminal i korupcija koju je on vješto pokušavao prikriti svima dobrom poznatom pričom "Drž‘te lopove", a lopov je upravo onaj ko je i vikao, tačnije rečeno Mektić.