latinica  ћирилица
20/08/2018 |  15:06 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Trebinje - omogućen nastavak radova na istočnoj obilaznici

U Trebinju je ozvaničen nastavak radova na istočnoj gradskoj obilaznici čiji su investitori Putevi Republike Srpske. Vrijednost radova je 900.000 maraka, a rok za zaršetak je 90 dana, poručio je Nenad Nešić direktor Puteva Repulike Srpske

On je danas obišao i Bileću i najavio gradnju kružnog toka na prometnoj raskrnici. Nešić je poručio i da je jedan od prioriteta Puteva Republike Srpske sanacija puta Trebinje- Stolac.

Nastavak gradnje istočne obilaznice u Trebinju bio je onemogućen zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa. Gradska vlast konačno je, nakon četiri i po godine, riješila ovaj problem-poručeno je iz Trebinja.. Na taj način stekli su se uslovi da prigradska ulica u dužini od 500 metara koja se nalazi na trasi projekta istočne obilaznice bude uređena.

"Pored same obilaznice mi ćemo tu izgraditi kružni tok i učiniti bezbjednijim i boljim saobraćaj u samom gradu", rekao je Nešić.

"Ovo je bila najgora ulica i prilaz Trebinju. Sa ovim i rasvjetom i zelenom površine definisaćemo ovaj dio naselja. Grad Trebinje ima dobru komunikaciju sa Putevima Srpske", istakao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Јedan od projekata koji je stavljen u plan investicija za 2018/2019 godinu je izgradnja zapadne obilaznice u Trebinju. Projektna dokumentacija je završena. Slijedi izrada elaborata. Za ovaj projekat, za ovu godinu planirano je 700 000 KM, a ostatak za sljedeću, poručio je Petrović. 

Direktor Puteva Republike Srpske obišao je i opštinu Bileća i najavio gradnju kružnog toka na frekventnoj raskrsnici koja iz ove opštine vodi ka Crnoj Gori.

"Upoznati smo da je opština uradila projekat. preuzet je projekat. Nakon pregleda pristupićemo radovima. O vrijednosti moći ćemo govoriti kada inženjeri pregledaju projektnu dokumentaciju", naglasio je Nešić.

"Ljeti su gužve kad se ide na more. Ovaj ulazak u Bileću treba lijepu sliku i od velike je potrebe", kaže načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

U preduzeću Putevi Republike Srpske kažu da imaju u planu i realizaciju drugih projekata u 2019. godine na području Hercegovine. Јedan od njih je, sanacija puta Trebinje-Stolac.