latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:13 ⇒ 14:26 | Autor: SRNA

Derventa: Počela izgradnja terena sa vještačkom podlogom

Na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba "Tekstilac" Derventa danas je počela izgradnja terena sa vještačkom podlogom vrijednog 450.000 KM.
Derventa - infrastruktura - Foto: SRNA
Derventa - infrastrukturaFoto: SRNA

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je Vlada Republike Srpske obezbijedila 250.000 KM, te da će ostatak novca obezbijediti rukovodstvo FK "Tekstilac".

On je podsjetio da je ranije sprovedena i akcija "Kvadrat za budućnost" u kojoj je sakupljan novac za izgradnju terena sa vještačkom podlogom, te da će akcija biti nastavljena.

Predsjednik Skupštine FK "Tekstilac" Bojko Gatarić zahvalio je Vladi Republike Srpske, lokalnoj zajednici, sugrađanima koji su do sada učestvovali u prikupljanju novca, kao i svima koji su od početka vjerovali u realizaciju projekta.

"Naredne godine obilježavamo i 100 godina postojanja Kluba i ovo će biti divan poklon za jubilej", istakao je Gatarić.

Projektant Tihomir Tominčić naveo je da će se na ovom terenu površine oko 7.000 metara kvadratnih, moći igrati i prvoligaške utakmice.

"Teren će biti dužine 100 i širine 64 metra, a trenutno vršimo pripremne radove, nakon čega će se raditi troslojna drenaža i nasip. Na pripremljenu podlogu postaviće se vještačka podloga sa dužinom vlasi od šest milimetara, a nakon toga i ograda", pojasnio je Tominčić.

Radovi na izgradnji terena sa vještačkom podlogom trebalo bi da budu završeni tokom naredna dva mjeseca.