latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:47 | Autor: SRNA

Linta: Prestati zloupotrebljavati Srebrenicu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je odluku Vlade Republike Srpske da bude formirana međunarodna nezavisna komisija za utvrđivanje istine o događajima u Srebrenici i okolini tokom građanskog rata u BiH, kako bi ovaj događaj prestao da se zloupotrebljava.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je istakao da je od suštinske važnosti da se konačno utvrdi šta se tačno desilo u Srebrenici i okolini tokom posljednjeg rata, kako bi ovaj događaj konačno prestao da se politizuje i zloupotrebljava kao sredstvo pritiska na Srpsku, Srbiju i srpski narod u cjelini.

On smatra da jedan od ključnih preduslova pomirenja dva naroda jeste da Bošnjaci konačno odustanu od velike laži da se, kako je naveo, u Srebrenici desio genocid.

Prema njegovim riječima, u Srebrenici se 1995. godine desio ratni zločin nad Bošnjacima, koji su počinili pojedinci i tu istinu ne mogu da promijene nikakve političke odluke međunarodnih sudova.

"Јasno je da laži o genocidu u Srebrenici i agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH predstavljaju izraz neprijateljstva bošnjačkih političara prema srpskom narodu i dokaz da nisu spremni da odustanu od ratne i zapaljive retorike", naveo je Linta u saopštenju.