latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:21 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Burzić podnosi disciplinsku prijavu protiv tužiteljke zbog slučaja "Sefić"

Glavna tužiteljka Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić podnijeće disciplinsku prijavu protiv tužiteljke Advije Hajdo-Balte budući da nije spremila završne riječi na današnjem ročištu u slučaju "Sanjin Sefić".
Dalida Burzić - Foto: RTRS
Dalida BurzićFoto: RTRS

Burzić će prijavu protiv Hajdo-Balte podnijeti Uredu disciplinskog tužioca koji funkcioniše pri Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, saznaje Klix.ba.

Ovakva reakcija glavne tužiteljke Tužilaštva Kantona Sarajevo uslijedila je nakon što je tužiteljica Hajdo-Balta na današnjem ročištu obavijestila Kantonalni sud Sarajevo da nije spremila završne riječi u slučaju teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Amir Agić, otac studentice stradale u saobraćajnoj nesreći, izjavio je nakon današnjeg ročišta da je tužiteljka trebala da se spremi bez obzira na to da li će sud prihvatiti njene dodatne dokaze.

"A oni nisu imali završnu riječ. Sudija je rekao decidno prošli put da će to biti završeno na današnji datum. Mi imamo još dva ročišta do presude", kazao je Agić.