latinica  ћирилица
13/09/2018 |  12:27 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Pušteno u rad vještačko jezero na Ogorjelici (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas na Јahorini pokretanju sistema za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici, koji je sastavni dio kompleksa osnježavanja Јahorine.

Ističući da vlasti Republike Srpske nisu oklijevale da pomognu u realizaciji ovog projekta, Dodik je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u ovaj projekat uložila 11 miliona KM, a u proteklom periodu u infrastrukturne projekte uložila 57 miliona KM.

"Bilo je hrabro ulagati u kompaniju koja je konstantno bilježila gubitke, ali to se na kraju isplatilo", naglasio je Dodik.

Јahorina - jezero (Foto: RTRS)

On je istakao da je potrebno obezbijediti i zimsku i ljetnju sezonu na Јahorini, i najavio da vlasti Republike Srpske neće stati sa investicijama i daće nastaviti sa investiranjima u narednom periodu.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je ocijenio da je ovo velika pobjeda svih koji su vjerovali u ovaj projekat.

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je rekao da su uz podršku Vlade i predsjednika Srpske zabilježeni značajni rezlutati na Јahorini.

"Realizacijom ovog projekta biće otvorena nova radna mjesta i pružena značajna pomoć privredi opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo", poručio je on.

Јahorina - vještačko jezero (Foto: RTRS)

Ljevnaić je naveo da je postignut dogovor za narednu sezonu da ski-pas sa Јahorine važi u svim ski-centrima u Sloveniji i obratno.

Predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač izrazio je zadovoljstvo pokretanjem novog investicionog projekta.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao da je zadovoljan što je lokalna zajednica učestovovala u ovom projektu.

On je izrazio očekivanja da će ovo biti samo jedan u nizu projekata i zahvalio na realizaciji svih dosadašnjih projekata predsjedniku Republike Srpske i Vladi.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan i na području ove opštine.

Vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75.000 metara kubnih, ljeti će služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.