latinica  ћирилица
15/09/2018 |  15:16 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Tuča navijača na parkingu Banje Dvorovi, preminuo 30-godišnjak

U Bijeljini se noćas dogodio incident - tuča navijača Zvezde i Partizana, u kojoj je 30-agodišnjak iz Bijeljine smrtno stradao. Јedno lice je zadobilo tjelesne povrede zbog kojih je zadržan u bijeljinskoj bolnici.

Incident se dogodio u jadan čas poslije ponoći, na parkingu hotela Sveti Stefan u Banji Dvorovi, gdje je prethodno dogovoren obračun navijača Crvene zvezde i Partizana. Nezvanično saznajemo da su bijeljinski navijači u tuči koristili metalne šipke i drvene palice. Razlog zbog kojeg je došlo do ugovorenog obračuna je brisanje grafita jednog od klubova u gradu. U incidentu je učestovalo 20-ak mladića.

Milorad Zekić, direktor Banje Dvorovi ističe da je to izdvojeni slučaj i da Јavna ustanova Banja Dvorovi nema s tim nikakve veze.

"I prije je bilo okupljanja tinejdžera na ovom parkingu, ali naši radnici obavijeste policiju koja dođe i uzme izjave ili oni pobjegnu prijedolaska policije", kaže Zekić.

Ekipa Hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja pružila je prvu pomoć povrijeđenim koji su dalje proslijeđeni u bijeljinsku bolnicu, ali su povrede jednog lica bile smrtonosne. Transportovan je za Beograd, ali je kod Sremske Mitrovice preminuo zbog teških povreda glave.

Policija je obavila uviđaj, a nakon istrage biće poznato više detalja o ovom incidentu. O svemu je obavješteno Tužilaštvo u Bijeljini.