latinica  ћирилица
19/09/2018 |  20:50 ⇒ 20/09/2018 | 08:01 | Autor: RTRS

Napadi na institucije - dio plana neprijatelja Republike Srpske

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Slavko Mitrović izjavio je da je izborna kampanja kojoj svjedočimo, prljavija od svih 15 prethodnih. Mitrović je za agenciju SRNA rekao da su napadi na institicije Republike Srpske - Narodnu skupštinu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vladu, dio istog plana, i da su ga još prije nekoliko godina pokrenuli, kako kaže, neprijatelji Republike Srpske, svjesni da trče posljednji krug.

Opozicija je, kaže Mitrović, odavno pripremila poseban plan napada na porodice: Željke Cvijanović, Nebojše Radmanovića i Sredoje Novića. Njih su u to vrijeme procijenili kao moguće kandidate SNSD-a za predsjednika Republike Srpske, pa su protiv svih izmišljali optužbe. O kakvim je bljuvotinama riječ javnost je, kaže Mitrović, saznala od SDS-a i Vukote Govedarice koji je izjavio da neće dozvoliti da ustaška unuka postane predsjednica Republike Srpske 

"Pri tom su rekli da je Pejo Marić bio ustaški satnik koji je pljačkao i ubijao Srbe oko Dervente, pa su tragali za grobom u Derventi i nudili ljudima novac da potvrde njihove monstruozne laži i blaćenje Željke Cvijanović. Šta je istina? Djed po majci Željke Cvijanović je živio u svom selu skoro do smrti 1992. godine. Taj čovjek je zaradip penziju kao putar, baš na tom području gdje je navodno činio zločine. Nikada od strane vlasti, koja nije praštala takve stvari, nije imao nikakvih problema", rekao je Mitrović.

Djed Željke Cvijanović je sa komšijama živio u skladu i slobodno, jer nije učinio ništa zbog čega bi se morao bojati, kaže Mitrović. Pita, kako je moguće da neko ko cijeli životni i radni vijek proživi na istom prostoru, sa istim ljudima, odjednom za potrebe prljave Govedaričine kampanje, postane ratni zločinac.

"Nažalost, ne očekujem da će ovako prljava kampanja prestati, jer oni koji nemaju nikakav ni ratni, ni radni staž, nemaju šta drugo da kažu, nego skrivati vlastito dezerterstvo i izdaju srpskih interesa u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem". dodao je Mitrović.

RTRS je u posjedu dokumentacije koja dokazuje da je pominjani Pejo Marić, za koga Govedarica i njegov medijski tim tvrde da je bio ustaša, u stvari bio u radnom odnosu nakon Drugog svjetskog rata u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Јugoslaviji, a nakon toga i oko 20 godina korisnik prava na penziju u sistemu Socijalističke Federativne Republike Јugoslavije. Da je kampanja neuporedivo prljavija od svih prethodnih, izjavila je za beogradsku televiziju “Hepi” i predsjednica Vlade Željka Cvijanović. Uvjerena je da politički protivnici izmišljotinama ne mogu ništa postići.

"Osjećam se nadmoćno jer to znači da ništa ne mogu da prigovore protiv mog rada, zato se osjećam superiorno. To naravno nosi i lični teret, jer tu su porodica, porodični život, ne treba ni da govorim o tome, ali kao političar se osjećam nadmoćno", izjavila je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je rekla da su se politički protivnici odlučili da prljavo napadnu njenu porodicu i pokušaju da je lično diskredituju, jer nisu uspjeli da nađu nijednu finansijsku ili bilo koju drugu aferu uz koju bi mogli da u vezu dovedu njeno ime.