latinica  ћирилица
24/09/2018 |  19:27 ⇒ 25/09/2018 | 19:43 | Autor: SRNA

Vučić: Svjetske sile se miješaju u izbore u Republici Srpskoj!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

- To njihovo miješanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zamalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da slučajno ne smiju da promijene stranu jer će u protivnom odgovarati i za zločine koje su počinili i za one koje nisu - rekao je Vučić, obraćajući se u Beogradu članovima Glavnog odbora SNS-a čiji je predsjednik.

>>> Vučić: Svjetske sile se miješaju u izbore u Republici Srpskoj! (VIDEO)

On je naglasio da će sačekati kraj izbora i da se Srbija neće miješati u odluku srpskog naroda u Republici Srpskoj, ali da će poslije izbora iznijeti mnogo dokaza.

- Ovakvu knjigu stvari imam da se vidi kako to izgleda - kaže Vučić.

Govoreći o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Srpskoj, Vučić ističe da su se još i među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje.

- Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike. Šta ćete. Valjda ste sve razumjeli. Prvo sam se kiselo nasmijao, a onda razmišljao šta da odgovorim na to kada su neki rekli kako se Srbija miješa u izbore u BiH - rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i srpskim narodom u BiH.

- Srbija je uvijek mogla sve da istrpi i uvjeren sam da će znati da istrpi i istrpiće i ovog puta, jer Srbiji nema ništa preče od srpskog naroda i podrške koju mora da mu pruži - naglasio je Vučić.