latinica  ћирилица
14/10/2018 |  18:28 | Autor: SRNA

Runić pobjednik Miholjdanskog turnira u Petrovu

Intermajstor Zoran Runić iz Bijeljine pobjedio je na tradicionalnom 23. Miholjdanskom šahovskom turniru odigranom danas u Petrovu, koji je organizovan u okviru obilježavanja Dana opštine - Miholjdana.
Šah - Foto: ilustracija
ŠahFoto: ilustracija

Drugo i treće mjesto osvojili su Dalibor Stojanović iz Bijeljine, odnosno Sreten Јevtić iz Doboja. Četvrto mjesto je zauzeo Saša Petrović iz Bijeljine.

Novčane nagrade uručene su Dragoslavu Cvjetinoviću i Urošu Laloviću iz Bijeljine kao najmlađim učesnicima, a Anastasiji Stokić i Đurđici Kozomara kao najboljim kadetkinjama iz Teslića.

Novčana nagrada uručena je i Marku Lipovcu iz Teslića kao najboljem kadetu, te Nevenu Aleksiću kao najbolje plasiranom domaćem šahisti.

Na turniru je učestvovalo 32 šahista iz Petrova, Doboja, Teslića i Bijeljine. igralo se sedam kola po Švajcarskom sistemu, s tempom igre 15 minuta po igraču.

-Posebno zadovoljstvo nam je što su na turnir došli olimijski reprezentativac, velemajstor Dalibor Stojanović, intermajstor Zoran Runić, FIDE majstor Nenad Purić i međunarodni šahovski sudija, član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Republike Srpske Vlado Stojanović - rekao je na otvaranju turnira Željko Petković, predsjednik Šahovskog kluba "Ozren" Petrovo.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, koji je i pokrovitelj turnira.

-Organizatorima i učesnicima turnira zahvaljujem što su i oni, ovim tradicionalnim turnirom, dali svoj doprinos u obilježavanju Miholjdana - Dana i Krsne slave naše opštine - rekao je Petković.

Šahovski klub "Ozren" Petrovo osnovan je 1957. godine i trenutno broji 12 članova.

Opština Petrovo obilježila je u petak, 12. oktobra, Miholjdan - Dan i krsnu slavu ove lokalne zajednice.

Miholjsko ljeto u Petrovu biće završeno u nedjelju, 21. oktobra, simboličnim prelaskom u jesen, kada će na Trgu Nemanjića biti održana manifestacija Ozrenska jesen.

Obilježavanje Miholjdana počelo je 4. oktobra akcijom dobrovoljnog davanja krvi.