latinica  ћирилица
15/10/2018 |  12:32 ⇒ 13:24 | Autor: SRNA

Košarac: Govedarica izgubio ne samo izbore, već i osjećaj za realnosti

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da "postupci i izjave aktuelnog predsjednika SDS-a Vukote Govedarice graniče sa ludilom i svjedoče o tome da je Govedarica izgubio ne samo izbore, nego i bilo kakav osjećaj za stvarnost i realnost".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"U svom virtuelnom svijetu, kojeg su za njega kreirali američka ambasadorka /Morin Kormak/ i pojedini mediji u Republici Srpskoj, Govedarica je umislio da ima podršku građana i da je izabran za predsjednika Republike Srpske. To što on radi i priča izlazi iz sfere političke borbe i graniči sa ludilom", rekao je Košarac za Srnu.

On je upozorio da ne postoji nikakav razlog za protest protiv provedenog izbornog procesa i da ono što se događa na Trgu Krajine u Banjaluci liči na odrađivanje zadatka koji je ranije kreiran u pojedinim ambasadama u Sarajevu.

"Očigledno je riječ o pokušaju da se provede neka vrsta puča ili obojene revolucije, koja je trebala da se organizuje u slučaju da bude mala razlika između kandidata za pojedinačne funkcije. Razlika je, međutim, toliko velika da je nemoguće dovesti u pitanje pobjedu Milorada Dodika i Željke Cvijanović i to znaju svi u opoziciji, osim Vukote Govedarice, koji se odmetnuo i od sopstvene stranke", naveo je Košarac.

On je dodao da nema dana kada neko od razumnih predstavnika opozicije ne pošalje signal o spremnosti da se sjedne i razgovara o mogućoj saradnji, posebno na nivou zajedničkih institucija u Sarajevu.

"Nakon što je i Ivanić priznao poraz, takvih glasova iz opozicije je sve više. To ne razumije samo Govedarica, kome još nisu rekli da će uskoro ostati i bez posla predsjednika SDS-a", naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, očigledno je da ogromna većina građana Republike Srpske ne podržava proteste dijela opozicije, niti političku instrumentalizaciju tragedije porodice Dragičević.

"Očekujem da Centralna izborna komisija bez ikakvih pritisaka i u zakonom propisanom roku završi svoj posao. Nakon toga vjerujem da će se u Republici Srpskoj najbrže formirati vlast i izabrati nova Vlada jer za to postoje svi uslovi", zaključio je Košarac.