latinica  ћирилица
30/11/2018 |  10:34 ⇒ 11:11 | Autor: SRNA

"Hapšenje Medojevića demonstriranje sile"

Socijalistička narodna partija Crne Gore ocijenila je danas da hapšenjem predsjednika Pokreta za promjene i narodnog poslanika Nebojše Medojevića, vlast Crne Gore demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima.
Crna Gora - Foto: ilustracija
Crna GoraFoto: ilustracija

"Umjesto da se u društvu opterećenom podjelama, uspostavi i zaživi dijalog i poradi zajednički na strategiji izlaska iz duboke društveno-ekonomske krize, aktuelna vlast demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima", saopšteno je iz SNP-a.

Iz te partije navode da se hapšenjem narodnog poslanika nakon završetka sjednice parlamenta, mimo svih zakonskih procedura, upućuje poruka svim segmentima društva da je brutalna sila dozvoljena i da se uvodi opšte bezakonje u političkim obračunima.

"Šteta učinjena ovakvim činom je već nenadoknadiva. Nimalo evropski i nimalo demokratski", navedeno je u saopštenju, u kojem se osuđuje hapšenje Medojevića, a posebno način i vrijeme na koji je to urađeno.

Јedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je u Podgorici nakon sinoćnje sjednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, saopšteno je iz tog saveza.