latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:38 | Autor: B92

UEFA sumnja u regularnost u Srbiji (VIDEO)

Evropska fudbalska federacija (UEFA) sumnja u regularnost nekoliko utakmica Superlige Srbije, zbog čega je Etička komisija FSS pokrenula istrage.

Kako prenose beogradski mediji, u centru pažnje je pobjeda Partizana nad Dinamom iz Vranja od 6:0, ali i još dvije utakmice.

U pomenutom meču u Humskoj "istakao" se golman gostiju Uroš Đurić za koga je njegov trener iz Dinama Radmilo Јovanović rekao da će mu "završiti karijeru", a potom ga je klub suspendovao uz obrazloženje da je "svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo cijelu fudbalsku javnsot u sumnju zbog postignutih rezultata".

Takođe, pod lupom je i duel 16. runde Proleter – Radnički (1:2) u Novom Sadu gdje su gosti iz Niša golove postizali poslije neobičnih grešaka domaćih igrača.

UEFA je navodno još prije tri nedjelje kontaktirala FSS zbog "čudnih dešavanja" na meču beogradskih rivala Zemun – Rad (1:0), jer je u svjetskim kladionicama obustavljeno klađenje na ovaj susret sedmog kola SL poslije prvog poluvremena.

UEFA se obratila FSS nakon obrade podataka iz Sistema za rano upozorenje, instance koja je osnovana kako bi se sačuvao integritet fudbala.