latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:55 ⇒ 13:06 | Autor: sportske.net

Ivanović od januara na "Kamp Nou"?

Barseloni je očajnički potreban pouzdan defanzivac. Ništa se ne može uraditi prije januara i zimskog prelaznog roka. A tada bi, kako sada stvari stoje, u prestonicu Katalonije trebalo da dođe nekadašnji kapiten "Orlova", Branislav Ivanović.
Branislav Ivanović (Foto:StarSport) -
Branislav Ivanović (Foto:StarSport)

U Barsi je upaljen alarm poslije povrede stuba odbrane Samuela Umtitija. Francuz je povrijedio koljeno, ali odbija da ide na operaciju i nada se da će zaliječiti povredu na neki drugi način.

Umtiti ne želi operaciju koja bi mu, sasvim sigurno, završila sezonu. Ali izgleda da će morati pod nož i da će Barsa biti prinuđena da traži novog štopera. Pike igra u očajnoj formi od početka sezone, tu su još novajlija Lengle i Vermalen koji stalno ima problema sa povredama i na kojeg trener ne može da se osloni kao na pouzdano rješenje.

Barsin glavni cilj je da kupi Matijsa de Lihta iz Ajaksa za kojeg holandski velikan traži oko 60 miliona evra i taj posao će najvjerovatnije biti realizovan na ljeto. Iako pola Evrope juri De Lihta i žele ga još Mančester Јunajted, Јuventus, Bajern i ostali velikani, Barsa je u pol-poziciji za njegovu kupovinu na kraju sezone. Ali do tada, mora da ugasi požar u posljednjoj liniji.

Iako se kao privremeno rješenje posljednjih dana pominjao danac Kristensen iz Čelzija, generalni menadžer Pep Segura je skovao plan o dovođenju veterana koji bi mogao da bude prelazno rješenje. A u tom planu centralno ime zauzima Branislav Ivanović. Na sastanku glavnih klupskih funkcionera, održanom 18. oktobra, Segura je dobio zeleno svjetlo da dovede Ivanovića. Čeka se samo i zeleno svjetlo od trenera Valverdea, ali ni to ne bi trebalo da bude problem.