latinica  ћирилица
30/11/2018 |  12:00 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Dodik će tražiti učešće Trećeg puka OS BiH u proslavi Dana Republike

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražiće da Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH učestvuje na paradi na Trgu Krajine povodom 9. januara, Dana Republike, a ukoliko ne bude udovoljeno njegovom zahtjevu, neće tražiti postrojavanje Јedinice za odavanje počasti, potvrđeno je za Glas Srpske u Odboru za proslavu Dana Republike.
Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk - Foto: RTRS
Treći pješadijski /Republika Srpska/ pukFoto: RTRS

Јedan od članova Odbora potvrdio je za Glas Srpske da je već na prvoj sjednici koja je održana u utorak precizirano da će na proslavi Dana Republike u defileu učestvovati predstavnici Trećeg puka Oružanih snaga BiH koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske ili vojska u svečanosti uopšte neće učestvovati.

Srpski član Predsjedništva BiH ne želi da se u njegovu čast postroji samo Јedinica za odavanje počasti kao što je bilo kada je ta jedinica postrojena u čast Mladena Ivanića, već želi da puk koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske učestvuje u paradi u čast Republike.

Ukoliko to ne bude omogućeno, niko iz Oružanih snaga BiH neće biti prisutan na ceremoniji povodom Dana Republike - precizirao je sagovornik Glasa Srpske.