latinica  ћирилица
30/11/2018 |  14:58 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Košarkaši Srbije poraženi u Izrealu

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Tel Avivu od Izraela (83:74) u okviru 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića sada imaju skor od pet pobjeda i 4 poraza i još uvijek strijepe za odlazak na Mundobasket.
Raduljica nezaustavljiv u prodoru (foto: FIBA) -
Raduljica nezaustavljiv u prodoru (foto: FIBA)

Srbija je i dalje na trećem mjestu koje vodi na Svjetsko prvenstvo, ali Izraelci su sada prišli na samo pobjedu zaostatka, što će vjerovatno učiniti i Gruzija. Uz to, "orlovi" u sledećem kolu očekuje težak posao protiv Grčke.

Domaćin je bolje počeo meč, poveo sa 7:2, a onda je Srbija na krilima raspoloženog Raduljice napravili seriju 6:0, za prvo vođstvo Srbije - 8:7.

I u narednih par minuta reprezentacija Srbije je bila bolji rival, pa su ''Orlovi'' stigli i do maksimalnih šest poena viška - 20:14.

Tada, međutim, počinju veliki problemi. Izraelci su se razigrali u napadu, odbrana nije funkcionisala poslije nekoliko izmjena u postavi i domaćin je serijom 13:0 od 'minus 6' stigao do 'plus 7' - 27:20.

Do kraja prvog kvartala, Srbija poenima Milosavljevića smanjuje na 29:24, ali tek do ulaska u finiš druge četvrtine srpskim igračima je trebalo da ponovo pređu u blagu prednost. Proradiule su trojke, Birčević je pogodio dve, potom i Simonović i na poluvreme su ''Orlovi'' odnijeli dva poena prednosti - 45:43.

Simonović je bio šuterski raspoložen i početkom drugog poluvremena, nešto kasnije raspucao se i Aleksa Avramović, ali glavni utisak iz drugog poluvremena je veliki broj izgubljenih lopti Srbije i fenomenalan šut iskusnog Gaja Pninija, nekadašnjeg košarkaša FMP-a (5/7 za tri).

Dragan Milosavljević sa 17, Simonović sa 13 i Raduljica sa 12 poena bili su najbolji u reprezentaciji Srbije.