latinica  ћирилица
30/11/2018 |  15:38 ⇒ 15:45 | Autor: SRNA

Tomaš upriličio prijem za tenisera Dražena Petrovića

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Dražena Petrovića, mladog tenisera iz Prnjavora, koji je takmičarsku sezonu završio kao sedmi najbolji teniser Evrope do 16 godina.
Prnjavor - sport - Foto: SRNA
Prnjavor - sportFoto: SRNA

Petrović je prvi teniser iz Republike Srpske koji je izborio "Master tenis Evrope" u Barseloni na kojem je osvojio drugo mjesto.

Tomaš je čestitao Petroviću ostvareni uspjeh i naglasio da će lokalna zajednica uvijek podržavati talentovane mlade sportiste.

"Dražen je izuzetno sportski talentovan, dolazi iz vrijedne i nadarene sportske porodice. Opština Prnjavor će uvijek podržavati mlade i uspješne ljude koji najbolje predstavljaju našu lokalnu zajednicu", rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je Dražen Petrović bio i prvak BiH u atletici, ali i da je odličan učenik.

Mladi prnjavorski teniser rekao je da je igrao finale prve kategorije u Barseloni i da mu je to najveći uspjeh do sada.

"Osvojio sam i dva evropska turnira, jedno finale i dva polufinala. U januaru imam prve turnire u novoj sezoni tako da su pripreme već počele", rekao je on.

Petrović trenira u Banjaluci uz stručni nadzor glavnog trenera Bojana Mičića i kondicionog trenera Radeta Račića, a mentor mu je legendarni hrvatski teniski trener Nikola Pilić.

Mladi teniser je dodao da mu je porodica najveća podrška, a za finansijsku pomoć tokom prošle sezone, osim načelniku opštine Prnjavor, zahvalio je donedavnom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.