latinica  ћирилица
02/12/2018 |  12:09 ⇒ 13:23 | Autor: RTRS

Izložba posvećena pobjedi Srbije u Prvom svjetskom ratu

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini otvorena je izložba Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka", posvećena stogodišnjici velike pobjede Srbije u Prvom svjetskom ratu. Na izložbi je svoje radove, ratne ili neke druge tematike, prikazalo 35 umjetnika.

Izložba je simbolično otvorena 1. decembra, na dan stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a stogodišnjica završetka Velikog rata bila je inspiracija brojnim autorima.

Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" je kroz 75 radova predstavilo publici afirmisane akademske umjetnike, likovne pedagoge, dizajenere, ali i amatere i mlade umjetnike, koji svojom različitošću čine ovo udruženje jedinstvenim, što se moglo vidjeti i na ovoj izložbi.

"Udruženje svake godine uzima učešće, kako na izložbama u Bijeljini, tako i na kolonijama i izložbama van grada Bijeljina", rekao je Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka".

"Umjetnost je nekako oduvijek prolazila kroz moj život, naravno najprije sam radila olovkom, zatim tempere, akril, uljane boje, a onda sam prije deset godina otkrila taj čuveni sprej i krenula da radim te slike", priča Marija Tica.

Publika ovu zanimljivu izložbu, koja je i prodajnog kraktera, može da pogleda do 20. decembra.