latinica  ћирилица
02/12/2018 |  16:26 | Autor: TANЈUG

Kovačević, Krstajić, Kolarov: Grupa jaka i ujednačena

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Darko Kovačević izjavio je da je grupa u kvalifikacijama za EURO 2020. ujednačena i da srpski tim ima kvalitet da pobijedi i Portugaliju i Ukrjinu.
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs) -
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs)

"Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugalija favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobijedimo i Portugaliju i Ukrajinu i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meč uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj", rekao je Kovačević za sajt FSS.

Selektor Mladen Krstajić konstatovao je da u FSS nogu da budu zadovoljni.

"Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvjesna. Portugalija kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odnosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mjesta koje vode na EURO".

Kapiten Aleksandar Kolarov takođe je zadovoljan žrijebom.

"Portugalija je aktuelni prvak Evrope, Ukrajina i mi željni dobrog rezultata, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalijom za prva dva mjesta, bez namjere da potcjenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko mjeseci", istakao je Kolarov.