latinica  ћирилица
04/12/2018 |  13:57 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Mandatar za sastav Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto iz Naše stranke

Potpredsjednik Naše stranke Edin Forto biće mandatar za sastav nove vlade Kantona Sarajevo, nakon što su predstavnici šest političkih partija koje čine skupštinsku većinu u tom kantonu danas potpisali programski dokument kojim su i zvanično oformili koaliciju na kantonalnom nivou.

Milan Dunović iz Demokratskog fronta, Damir Mašić iz SDP-a, Edin Forto iz Naše stranke, Dino Konaković iz Naroda i pravde, te Mirvad Kurić iz SBB-a i Ibrahim Hadžibajrić iz Nezavisne bosanskohercegovačke liste potpisali su usaglašene principe i mjere djelovanja u Kantonu Sarajevo, prenose federalni mediji.

"Do sada su se programski dokumenti isključivo pisali na jedan ili dva lista formata `a četiri`. Prepoznaćete koje mjere je moguće sprovesti odmah. Želim reći da sam u ovom trenutku kandidat za premijera Kantona, moramo to potvrditi još zvanično na Skupštini", izjavio je Forto.

Prema njegovim riječima, proces u vezi sa imenovanjem ministara u novoj Vladi Kantona Sarajevo još nije završen, a atmosfera među novim koalicionim partnerima je odlična.

"Proces je pri kraju, ali zvanično još nije završen. Skupštinska većina će djelovati na 29 principa, nulta tolerancija prema korupciji. Ovdje je niz mjera, kojih ima 300", istakao je Forto.