latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:39 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

Važan i koristan sastanak sa Vučićem

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas dobila razumijevanje i podršku od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na prvom zvaničnom sastanku od preuzimanja nove funkcije.
Cvijanović i Vučić - Foto: RTRS
Cvijanović i VučićFoto: RTRS

"Zahvalna sam za razumijevanje, za podršku koju smo dobili. Prenijeću građanima Republike Srpske da je ovo bio važan, ugodan i koristan sastanak i da sam oduševljena i time što i predsjednik Vučić pokazuje opredijeljenost da zajedno radimo na svim izazovima sa kojima smo suočeni i u Republici Srpskoj i u Srbiji i važno je da budemo zajedno", rekla je Cvijanovićeva novinarima poslije sastanka u Predsjedništvu Srbije.

Ona je istakla da je posebno raduje i osjeća zahvalnost zbog toga što je Vučić prepoznao važnost i potrebu uspostavljanja nacionalnog programa demografske obnove Republike Srpske i što će Srbija biti partner Srpskoj, njenim institucijama i svima onima koji budu uključeni u ovaj program.

Cvijanovićeva je navela da je dobila potvrdu da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da sarađuju i kada je riječ o strateškim infrastrukturnim projektima i da će Srbija biti prisutna i pomoći da se realizuju ti projekti.

"Nastaviće se programi podrške kada je riječ o odnosu prema našim opštinama, građanima i ono što je važno jeste da moramo stalno da pokazujemo i da gradimo saradnju na svakom drugom planu", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Republike Srpske podsjetila je da je, kada je preuzela ovu funkciju, rekla da je sasvim prirodno i logično da prva zvanična posjeta bude u Srbiji i razgovor sa predsjednikom Srbije, što se i desilo.

Ona je navela da je na sastanku rekla Vučiću da Srbija za Republiku Srpsku predstavlja oslonac i uporište.

"Rekla sam da smo zagledani u sve ono što se dešava ovdje, povezani mnogim stvarima. Ono što je važno jeste da je Srbija prepoznala potrebu da vodi računa i o Republici Srpskoj, ne ugrožavajući bilo koga u okviru BiH, uzimajući u obzir apsolutno šta jeste BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je iskoristila priliku da zahvali za "drugačiji iskorak Srbije prema Republici Srpskoj", pri čemu je, kako je navela, na čelu svega toga bio Vučić.

"To jeste drugačiji tretman, odnos prema našim opštinama, jeste da se pokaže da Srbija želi da ulaže, da gradi, da ostavi trag, da bude prisutna u našim opštinama i u životu naših građana i mi to jako cijenimo", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je u prethodnom periodu, kao predsjednica Vlade Republike Srpske imala zadovoljstvo da sarađuje i sa predsjednikom Vučićem i premijerom Srbije Anom Brnabić.

"Zadovoljna sam onime što smo imali u Srbiji, a to znači da smo imali podršku, da su u nekim kriznim momentima priskočili u pomoć, i tada na čelu Vlade, znala sam da cijenim važnost takve intervencije", rekla je Cvijanovićeva.

Povezane vijesti:

Cvijanovićeva zahvalila Vučiću za podršku Srpskoj

Vučić: Srpska može da očekuje još veću pomoć Beograda