latinica  ћирилица
04/12/2018 |  19:16 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Od marta nova avio-linija iz Banjaluke

Avio-kompanija Rajaner uvodi još jednu liniju iz Banjaluke. Od marta naredne godine dva puta nedjeljno letjeće avioni i za Berlin. Tako će Banjaluka biti povezana sa četiri evropske destinacije. Iz Aerodroma ističu da otvaranje nove linije znači mogućnost povezivanja sa više od 100 destinacija u Evropi, Aziji i Africi.

Niskotarfina kompanija Rajaner u svoj ljetni raspored letova za 2019. godinu iz Banjaluke uvrstila je novu destinaciju - Berlin. Uz dosadašnje linije za Stokholm, Memingen i Brisel, ovo je četvrta destinacija ka kojoj će avioni irske kompanije letjeti sa banjalučkog aerodroma.

- To je još jedna mogućnost da se lakše konektujemo sa svijetom, jer ukoliko znate da sa ovog aerodroma u Berlinu leti 36 evropskih kompanija, znači da preko tog aerodroma imamo konekciju sa preko 100 destinacija u Evropi, Africi i Aziji - ističe Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banjaluka.

Iz irske kompanije tako očekuju da godišnje prevezu oko 135.000 putnika. Osim jeftinih karata, garantuju i kvalitetnu uslugu. Od kraja oktobra, kada je prvi Rajanerov avion poletio sa aerodroma u Mahovljanima, prevezeno je oko 10.000 putnika. Tim povodom, odlučili su da ponude promotivne cijene letova od 10 evra u januaru i februaru za sve četiri destinacije, a rezervacije su dostupne do četvrtka, 6. decembra, u ponoć.

- Mi i dalje radimo na razvijanju ruta. Na tome se radi konstantno da donesemo još više destinacija u Banjaluku, da korisnici i posjetioci mogu sa ovog aerodroma putovati u bitne evropske destinacije - poručila je Ivana Hanjš, izvršni direktor Rajanera za prodaju i marketing za Evropu.

Saradnjom sa irskom kompanijom pokazalo se da banjalučki aerodrom ima kapaciteta za veći broj letova. Vlada Srpske je to prepoznala. U modernizaciju Aerodroma do sada je uloženo oko sedam miliona KM.

- To znači mnogo za naše turiste, za ljude iz privrede, naše radnike u inostranstvu i odlučili smo da to podržimo, kao i do sada - poručio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Vlada je zato povećala grant Aerodromu sa 1,9 miliona KM na dva i po, jer novine zahtijevaju i više zaposlenih. U narednom periodu biće raspisan konkurs za zapošljavanje deset radnika srednje stručne spreme, koji će opsluživati avione.