latinica  ћирилица
04/12/2018 |  19:44 ⇒ 19:52 | Autor: B92

Јokić sve bliži tripl-dabl istoriji i nedodirljivom DŽabaru

Nikola Јokić, košarkaš Denver Nagetsa, 18. tripl-dablom u karijeri protiv Toronta došao je na samo nekoliko koraka od legendarnog Karima Abdul-DŽabara.
Nikola Јokić - Foto: TANЈUG
Nikola ЈokićFoto: TANЈUG

Јokić je imao fenomenalnu partiju u pobjedi svoje ekipe protiv Reptorsa i tripl-dabl od 23 poena, 11 skokova i petnaest asistencija.

Uspjeh srpskog centra brzo se pročuo u američkim medijima, koji su se odmah zatim bacili na računanje i izvlačenje statistike.

Nikoli je ovo bio 18. tripl-dabl u karijeri, a on je već ranije prestigao legendarnog Hakima Olajdžuvona i Dejvida Robinsona, koji imaju po 14, na listi igrača sa ovim učinkom koji se svrstavaju u "teškaše", odnosno košarkaše više od dva metra i 13 centimetara ("7 feet" po američkoj mjeri).

Centar "grumenja" je sada na samo tri tripl-dabla kako bi se izjednačio sa Karimom Abdulom-DŽabarom, koji je u svojoj bogatoj karijeri imao 21.

Ispred DŽabara i Јokića je, ipak neprikosnoveni, Vilt Čembrlejn, koji ima nestvarnih 78 tripl-dablova, i nerealno je očekivati da ga Јokić prestigne u ovoj kategoriji, mada nikad se ne zna.

Јokić ove sezone igra dobro u Denveru, koji na diobi prvog mjesta zapadne konferencije. On ima u prosjeku 16,7 poena, 9,7 skokova i 7,5 asistencija po meču.