latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:30 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Arlov: Podrška rukovodstva Srpske Srbima na Kosmetu

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je prisustvovao protestu i performansu koji su izveli studenti Univeriteta u Prištini izmještenog u Kosovsku Mitrovicu i prenio podršku rukovodstva Republike Srpske.
Arlov i Kozarev - posjeta udruženju "Podrži me" - Foto: SRNA
Arlov i Kozarev - posjeta udruženju "Podrži me"Foto: SRNA

- Prenio sam Srbima na Kosovu i Metohiji podršku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, cijele Republike Srpske, njenih građana i institucija. Podrška Srbima je sada potrebnija nego ikad, zato smo ovdje - rekao je Arlov.

Nakon protesta, on je zajedno sa zamjenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Dušanom Kozarevim posjetio Udruženje "Podrži me", koje se nalazi u zgradi izgrađenoj sredstvima Vlade Republike Srpske 2013/14 godine.

Tom prilikom Arlov i Kozarev razgovarali su o značajnoj pomoći Udruženju za sljedeću godinu.

- Značajni projekti za rad ovog Udruženja biće usmjereni za bolesnu djecu i mlade sa posebnim potrebama kojih je u ovom udruženju registrovano 125. Našu humanitarnu akciju putem broja 1412 za "Dječiji osmijeh, liječenje djece i mladih sa posebnim potrebama" usmjerićemo prema ovom udruženju i bolesnoj djeci na sjeveru Kosmeta - rekao je on.

Prema njegovim riječima, predsjednik Udruženja "Podrži me" Ivana Rakić zahvalila je Odboru i Republici Srpskoj na dosadašnjoj pomoći, te kancelariji za Kosovo i Metohiju koja planira zajedno sa Odborom značajno pomoći rad ovog udruženja.

Arlov je još jednom pozvao sve humane ljude u Republici Srpskoj da pomognu i pozovu broj 1412 do 31. decembra.