latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:49 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Prihvaćen nacrt budžeta

Uz rebalans budžeta za ovu godinu od skoro 10 miliona KM, Skupština grada Istočno Sarajevo na današnjoj sjednici prihvatila je i Nacrt za 2019. godinu, i to u iznosu od 15.392.000 KM, od čega je 5.300.000 KM kreditno zaduženje.

Iako na prvi pogled izgleda da će budžet za sljedeću godinu biti povećan za 50 odsto, činjenica je da je u Nacrtu od 15 miliona KM ukalkulisano i kreditno zaduženje od 5,3 miliona za koje je dobijena saglasnost Ministarstva finansija, a koje će poslužiti za vraćanje starog kredita i realizaciju kapitalnih projekata u svih šest gradskih opština.

"Naš budžet u narednoj godini kreće se kao i u ovoj na nekom nivou oko 10 miliona KM kada su u pitanju naši redovni prihodi od PDV-a, komunalne takse, naknade i svi ostali prihodi koje grad Istočno Sarajevo ima", kaže Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Struktura budžeta slična je kao i ovogodišnja, uz planirana veća izdvajanja za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

Opozicija je bila uzdržana. Konkretne zamjerke danas ne otkrivaju, ali ističu da će amandmanski sigurno djelovati.

"Na narednoj sjednici Skupštine grada kada bude prijedlog budžeta, već sad u Nacrtu smo izdvojili određene primjedbe o kojima ćemo diskutovati i amandmanski djelovati", rekao je Damjan Škipina, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Naredna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo i konačna riječ o budžetu za 2019. godinu planirana je za 20. decembar.