latinica  ћирилица
08/01/2019 |  13:45 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Položeno cvijeće na spomen-obilježje Milanu Јeliću

U Modriči su porodica Јelić i predstavnici institucija na grobu pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića položili cvijeće.

Cvijeće na Jelićev grob položili su supruga Milica i sin Petar, a zatim i Miladin Dragičević, izaslanik srpskog člana predsjedništva BiH, ministri u Vladi Srpske Petar Đokić, Zlatan Klokić i Srđan Rajčević, delegacija Narodne skupštine, rukovodstvo opštine Modriča, rodbina i prijatelji.

- Drago mi je da kako godine prolaze da ljudi koji su prijatelji i njegovi politički saborci i dalje posjećuju grob na bitne datume i ime porodice bih želio da se zahvalim tim ljudima i nadam se da će nastaviti da se bore za ono što su zajednički počeli, rekao je Petar Јelić.

Naglašeno je da je posjeta grobu Milana Jelića sjećanje i dužno poštovanje prema čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u stvaranju Republike Srpske.

- Poslije toliko godina svi dolaze da se poklone sjenima i upale svijeće i mi mu možemo reći sa ovog mjesta - Milane Jeliću Republika Srpska je stabilna i ona je sinonim slobode za sve građane u Republici Srpskoj, istakao je Miladin Dragičević, izaslanik srpskog člana predsjedništva BiH.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić naglasio je da je Milan Јelić grandiozna ličnost istorije Republike Srpske.

- Milan Јelić će trajno ostati u našim sjećanjima i kao prijatelj ali i istovremeno i kao veliki čovjek Republike Srpske, dodao je on.

Milan Jelić je iznenada preminuo od srčanog udara 30. septembra 2007. u 51. godini. Smrt ga je zatekla na dužnosti šestog predsjednika Republike Srpske.