latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:37 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

U srijedu pretežno suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje suvo vrijeme, uz prolaznu susnježicu na sjeveroistoku, dok je na istoku u višim predjelima moguć snijeg.

Tokom noći, pa do jutra biće oblačno sa padavinama, na sjeveru sa mješovitim padavinama na granici snijega, susnježice i kiše, a u centralnom pojasu sa snijegom.

u Hercegovini se u jutarnjim i prijepodnevnim časovima očekuje formiranje snježnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno suvo uz prolazno slabu susnježicu na sjeveroistoku, a na istoku u višim krajevima slab snijeg, dok će u večernjim i noćnim časovima na sjeveru doći do novog naoblačenja sa padavinama.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do pet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus devet, Sokolac i Han Pijesak minus sedam, Čemerno, Ivan sedlo i Rudo minus šest, Sarajevo i Gacko minus tri, Zvornik i Foča minus dva, Doboj, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Šipovo i Tuzla nula, Bileća, Mrakovica, Bijeljina, Široki Brijeg i Zenica jedan, Srbac, Brčko, Livno, Prijedor i Sanski Most dva, Mostar i Trebinje tri, Višegrad minus četiri, Banjaluka i Stolac pet, Neum i Ribnik šest, dok je u Bihaću izmjereno sedam stepeni Celzijusovih.