latinica  ћирилица
10/01/2019 |  11:43 ⇒ 11:43 | Autor: SRNA

"Za Dan Republike policija profesionalno obavila posao"

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštio je danas da je više od 1.000 pripadnika policije Srpske direktno angažovanih na obezbjeđenju obilježavanja Dana Republike i više od 500 pripadnika koji su bili dio svečane parade pokazalo vrhunsko policijsko znanje, profesionalizam i patriotizam.
Dan Republike Srpske - Foto: RTRS
Dan Republike SrpskeFoto: RTRS

"Uloga koju je Policija Republike Srpske imala u obezbjeđenju i obilježavanju 9. januara bila je vidljiva svim građanima i institucijama Srpske i jasno pokazala da je policija temelj bezbjednosti Republike i svih njenih građana i jedini garant njenog očuvanja i postojanja", navodi se u saopštenju.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova čestitao je i zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za besprijekorno obavljen posao pripremanja, obezbjeđenja i obilježavanja Dana Republike.

"Vrijeme je da izvršna i zakonodavna vlast više poštuje i vrednuje rad pripadnika MUP-a i pokaže odlučnost u pozicioniranju Policije Srpske u odnosu na ostale kategorije zaposlenih. Ovo se odnosi kako na zaposlene u MUP-u, tako i na penzionisane pripadnike, koji su branili i stvarali Srpsku", naglašava se u saopštenju.

Ovaj sindikat očekuje da okvirni dogovori, koji su već postignuti sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i ministrom unutrašnjih poslova, u nastavku pregovora rezultiraju određenim povećanjem plate policijskim službenicima po ovom osnovu, da bi policija tako bar djelimično bila pozicionirana u skladu sa ispravnim vrednovanjem profesije, te obimom, prirodom i težinom poslova.