latinica  ћирилица
18/02/2019 |  16:54 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Јerinić ubjedljivo pobijedio za gradonačelnika Doboja

Boris Јerinić, nezavisni kandidat, novi je gradonačelnik Doboja. Izabran je sa skoro 90 odsto glasova i uz podršku većine političkih stranaka u ovom gradu, uključujući i SNSD.

U GIK Doboj kažu da je glasalo 56 odsto Dobojlija i da su prijevremeni izbori za gradonačelnika protekli uspješno, na fer i zakonski način. 

Dok Јerinićeve pristalice slave pobjedu u SDS-u su ogorčeni zbog,kako navode,izborne krađe.

Uz vatromet i šampanjac, pobjedu su proslavile pristalice nezavisnog kandidata za gradonačelnika Doboja Borisa Јerinića. Osvojio je 90 odsto glasova Dobojlija, a njegov protivkandidat Nebojša Šajinović 10 odsto. Preostalih 6 nezavisnih kandidata zajedno su dobili oko 300 glasova. 

- Boris Јerinić, nezavisni kandidat, osvojio je 30.832 ili 89,40 odsto odnosno 90 odsto glasova. Kandidat SDS-a Šajinović Nebojša osvojio je 3.354 glasa ili 9,72 ,odnosno 10 odsto glasova - naveo je predsjednik GIK Doboj Nenad Paleksić.

Јerinić je zahvalio svim političkim partijama koje su mu dale podršku i najavio brojne projekte.

- U narednom periodu ja sam siguran da grad Doboj će imati jednu stabilnost i sigurnost i jedan napredak. Hvala vam građani grada Doboja. Niste pogriješili i to ćemo pokazati - poručio je Јerinić.

U SDS-u ogorčeni.Tvrde da su glasovi pokradeni.

- Potpuni mrak demokratije juče se dogodio u Doboju i nažalost od juče Doboj nestaje. Nažalost, prijetnje, fizički napadi, kupovina i brutalno zastrašivanje posmatrača i glasača dogodilo se juče - smatra kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja Nebojša Šajinović.

Јerinić je jedan od bivših funkcionera SDS-a kojeg je vrh stranke isključio zbog saradnje sa SNSD-om. Da su bili u pravu, kažu njegove pristalice, pokazuje izborni rezultat,jer su to podržali i građani okrenuvši leđa aktuelnoj politici SDS-a.

- Oni su rekli da smo mi sramota za SDS i da će SDS napredovati u gradu Doboju, a večeras mogu da pogledaju taj fenomenalni rezultat koji smo postigli u Doboju - rekao je Danijel Јošić iz izbornog štaba nezavisnog kandidata Borisa Јerinića

- Kraj SDS-a? Pa kako može biti kraj kad je dobila stranka 3.350, odnosno kandidat, kako može biti kraj, to je tek početak. Oni da nisu ovo brutalno odradili s ubacivanjem glasačkih listića bio bi to realan rezultat ali bi bio njihov poraz. Oni su htjeli da nas SDS ponize. Ne znam koliko su uspjeli - kaže član Povjereništva SDS-a Doboj Milenko Ivančević.

GIK Doboj izbore je ocijenila uspješnim. Imali su,kažu 12 prigovora koji su se odnosili ,uglavnom, na posmatrače i nisu mogli da utiču na krajnji rezultat glasanja.